Muziek

Muziek: daar zit een verhaal in

Een cursus om meer te weten te komen over de teksten waarop muziek gecomponeerd is. Hoe komt het dat het Requiem van Mozart wel een Dies Irae heeft en het Requiem van Duruflé niet? Waarom is het Magnificat door zo veel componisten op muziek gezet? Welke legenden zitten er allemaal verborgen in Poulencs Litanies a la Vierge? En hoe komt het dat muziek voor Maria Magdalena altijd gaat over boete en verleiding? In het komend najaar kun je deelnemen aan een cursus die ingaat op de teksten van de muziek en de achtergronden daarbij. Je kunt de cursus thuis volgen. Een combinatie van online bijeenkomsten, informatie en playlists maakt jouw kennis groter en daarmee je genieten van muziek. Praktische informatie volgt nog. Belangstelling? Laat het me weten via het contactformulier.

Workshop zingen

Zoek je een ontspannen manier om mensen inspiratie te bieden? Wil je een workshop over spiritualiteit die mensen meteen laat ervaren wat het is? Niets is zo verbindend als samen zingen. Door te zingen ontstaat gemeenschap. Zingen is een veel directere toegang tot de spiritualiteit van het klooster dan luisteren naar een lezing erover.
Op verzoek kom ik een workshop (meditatief) zingen verzorgen tijdens een parochiefeest, een workshop zangimprovisatie voor een themadag van jullie organisatie, of zingen tijdens een gezinsevenement in de gemeente. Ook kun je me vragen om toerusting of begeleiding wanneer jullie gemeenschap werk wil maken van vespervieringen.

Overig aanbod

  • liturgische vieringen muzikaal ondersteunen als cantor
  • workshop eenvoudig (meerstemmig) zingen
  • workshop Gregoriaans voor beginners
  • workshop Magnificat
  • workshop praktisch kennismaken met vespers
  • workshop zangimprovisatie
  • workshop meditatief zingen
  • (speciaal voor koren) toelichting bij het repetitieprogramma op maat. Wil je meer weten over wat psalmen zijn? Zijn jullie een kerstprogramma aan het instuderen met Marialiederen? Ik kom op de repetitie toelichting geven zodat koorleden beter weten wat ze zingen.