Over mij

foto: Elisabeth van Munster

Het is er niet om begonnen een nieuw geloof aan te nemen. wij zullen ons geloof verdiepen – tot wij daar zijn, waar niets ons meer scheidt.

Mahatma Gandhi

Ik ben een mensenmens. Ik vind het fijn als ik eraan kan bijdragen dat mensen tot bloei komen. Mijn talent is luisteren; zo luisteren dat de ander de vragen onder de vragen ontdekt. En daardoor in beweging komt om de weg te gaan die bij hem of haar past.

Wanneer mensen in hun leven aanlopen tegen situaties die voor hen nieuw zijn, ontstaan levensvragen. Maar deze levensvragen zelf zijn natuurlijk niet nieuw: mensen hebben al eeuwenlang dezelfde vragen gesteld. De antwoorden op deze vragen, of beter, de wijzen van omgaan met levensvragen, dat is de verzamelde wijsheid die in de schatkist van de christelijke traditie terecht is gekomen. Voor veel mensen is de christelijke traditie een gesloten kist met vreemde schatten die ze niet kunnen plaatsen. Mijn beroep is schatgraver. Mijn passie is het verborgen en vergeten schatten op te diepen en te bekijken hoe deze – afgestoft en in een nieuw raamwerk geplaatst – in de huidige tijd mensen kunnen helpen om hun eigen weg te vinden in het leven. Om zo steeds meer de mens te worden zoals God hen bedoeld heeft.

Van huis uit ben ik vertrouwd met de rijkdom van de katholieke traditie. Ik heb theologie gestudeerd in Heerlen en Utrecht en heb me gespecialiseerd in liturgie en rituelen. Ik sta met beide benen in de oecumenische vrouwenbeweging en de lhbt-beweging. Naast een universitaire opleiding theologie heb ik opleidingen gedaan op het gebied van labyrint begeleiden (Jungiaans Instituut), christelijke meditatie (platform Vacare), en op het gebied van zingen en koordirectie. Zowel het zingen als het mediteren zet ik graag in in mijn werk. Heiligenlegendes, zangmeditatie, labyrint lopen, zijn zomaar wat middelen die terug kunnen komen in de nieuwe vormen die ik ontwikkel.

Heb je een vraag? Wil je meer weten over mijn aanbod? Neem contact op met het contactformulier of abonneer je op de nieuwsbrief.

Wil je nader kennismaken? Op 6 maart 2022 was ik te gast bij het tv-programma De Verwondering bij Annemieke Schrijver