Sterrenkindjesviering

Wie die een kindje verloren heeft tijdens of kort na de zwangerschap, kan meedoen aan de Sterrenkindjesviering. Deze bijeenkomst is jaarlijks op 28 december, vlak na Kerst en is open voor vrouwen en mannen. Het is een kruising tussen herdenking en workshop.

Zo lang als er kinderen geboren worden, zijn er ook ouders die rouwen. Minder bekend is dat het kerstverhaal ook verbonden is met rouw: toen Jezus geboren was, liet Herodes alle kindjes van Bethlehem tot twee jaar ombrengen. Traditioneel is 28 december de dag om de rouwende moeders van Bethlehem te gedenken. De rouw van die moeders kan symbool staan voor de rouw van zo vele vrouwen en mannen vandaag: ouders die hun kindje moeten missen. Op deze avond herinneren en eren we de gestorven kindjes van de deelnemers door middel van persoonlijke verhalen, een creatieve opdracht rond driekoningendoekjes, en een ritueel van blessing en heling. De bijeenkomst duurt van zeven tot tien en is voor een kleine groep zodat er aandacht kan zijn voor persoonlijke ontmoeting.

Begeleiding van de sterrenkindjesviering is in handen van Marian Geurtsen en Sophie Albers. Marian is ervaringsdeskundige en ritueelspecialist. Sophie is geestelijk verzorger, gespecialiseerd in begeleiding en rituelen bij vragen rond moederschap (MaterSense). De Sterrenkindjesviering is een initiatief van de Hoeftuin, plek van betekenis voor Leidsche Rijn.

De Sterrenkindjesviering is voor het eerst georganiseerd in 2020 (vanwege coronatijd werd het een online bijeenkomst). Een impressie van deze eerste Sterrenkindjesviering vind je op de website van De Hoeftuin

Praktische informatie
  • Datum: 28 december
  • Tijd: 19.00-22.00 uur
  • Plaats: Boerderij de Hoef, Hogeweide 6, 3541 BC Utrecht
  • Kosten: € 35
  • Info en opgave: info@dehoeftuin.nl

De Sterrenkindjesviering is onderdeel van de krachtdagen.
Op de hoogte blijven? Stuur een bericht via het contactformulier.