Christoffelkrachtdag

Voor mensen die (psychisch) overbelast zijn of herstellen van een burn-out is de Christoffelkrachtdag bedoeld.

Christoffel is de heilige die zo zwaar belast was dat hij dreigde kopje onder te gaan in de rivier. De symbolen in het verhaal zullen door de dag heen de deelnemers helpen om hun eigen levenshouding opnieuw te bekijken.

De dag begint met een openingsritueel met kennismaking. Via creatieve werkvormen zoals schrijven en  kleien zoeken de deelnemers verbinding tussen hun eigen verhaal en het verhaal van Christoffel: de last op hun schouders en de rivier die ineens zo diep is. Met lichaamswerk en wandelen komen de krachtbronnen van de deelnemers boven. Het zegenritueel brengt alle elementen uit het verhaal van Christoffel samen met de ontdekkingen die de deelnemers gedaan hebben. Ze leggen de last van hun schouders bij Christus neer en ontvangen een zegen om weer op weg te gaan met hun hervonden bronnen van kracht.

Deze dag is ontwikkeld door Marian Geurtsen en Rebecca Schoon, pionier van De Hoeftuin in Leidsche Rijn. De Christoffeldag is voor het eerst gehouden in oktober 2018 in De Hoef. Op de website van de Hoeftuin kun je er meer over lezen: Christoffel en de last op onze schouders.

Nieuwe Christoffelkrachtdagen worden gepland in 2021. Op de hoogte blijven? Stuur een bericht via het contactformulier.