Over mij

foto: Elisabeth van Munster

Het is er niet om begonnen een nieuw geloof aan te nemen. Wij zullen ons geloof verdiepen tot wij daar zijn, waar niets ons meer scheidt. (Mahatma Gandhi)

Van huis uit ben ik vertrouwd met de rijkdom van de katholieke traditie. Ik heb theologie gestudeerd in Heerlen en Utrecht. Ik ben geïnspireerd door de oecumenische vrouwenbeweging en heb me gespecialiseerd in liturgie en rituelen.

Mijn beroep is schatgraver. Voor veel mensen is de eigen christelijke traditie een gesloten kist waar ze de weg niet in kunnen vinden. Daarom vinden ze het moeilijk om met hun levensvragen in de kerk te komen. Ik sla deze kist open en ik ga met hedendaagse levensvragen op zoek naar hoe mensen in het verleden ooit vormen hebben gevonden waarin zij deze zelfde vragen hebben kunnen neerleggen.

Mijn passie is het verborgen en vergeten schatten uit de traditie op te diepen en te bekijken hoe deze – afgestoft en binnenstebuiten gekeerd – in de huidige tijd kunnen helpen om mensen op het spoor te zetten van het geheim van God.

In mijn onderzoekswerk ben ik steeds op zoek naar de ervaringen van vrouwen en queer mensen in de christelijke geschiedenis, in het bijzonder in de liturgie. Voor mijn proefschrift heb ik onderzoek gedaan naar de theologische visie op seksualiteit en onreinheid. Deze visie heeft niet alleen effect gehad op vrouwen en hun deelname aan de liturgie, maar ook het denken bepaald over homoseksualiteit, vruchtbaarheid, gender en andere thema’s waar de kerk nog altijd mee worstelt.

Naast een theologische opleiding theologie heb ik opleidingen gedaan op het gebied van zingen en koordirectie, en op het gebied van christelijke meditatie (platform Vacare). Zowel het zingen als het mediteren zet ik graag in in mijn werk. Een zangmeditatie, een labyrint lopen, het zijn middelen die terug kunnen komen in de nieuwe vormen die ik ontwikkel.

Heb je een vraag? Wil je meer weten over mijn aanbod? Neem contact op met het contactformulier of abonneer je op een van mijn nieuwsbrieven.