Heiligen

Heiligen zijn de zijdeuren van de Kerk. Hun verhalen zijn als sprookjes: dromen van hoe de wereld zou kunnen zijn. Je hoeft je niet druk te maken over dogma’s en geloofsartikelen. Je kunt je gewoon verwonderen over de wonderbaarlijke lotgevallen van deze heiligen. Je laten inspireren door hoe zij een verbinding weten te leggen tussen het evangelie van Jezus en hun eigen tijd en leefwereld.

Is er binnenkort een patroonfeest in de parochie en ben je op zoek naar idee├źn voor een feest? Behoefte om de kalender ook thuis vorm te geven? Is er een oude, bijna-vergeten (heiligen)traditie in de buurt waarvan je wilt weten of hij opnieuw levensvatbaar zou kunnen zijn? Doe hier inspiratie op of neem contact op.

 

Activiteiten

  • Ik zou je het liefste in een doosje willen doen: inspiratiemiddag patroonheiligen
  • Inspiratiebijeenkomst Maria (zie aanbod Maria)
  • Krachtdag Christoffel
  • Bak eens een adventskrans: bakworkshop bij Zalig gebakken

 

Publicaties

De weg naar Santiago de Compostela lezing bij de uitvoering van Path of Miracles van Joby Talbot, door Luna Kamerkoor, Egmond / Deventer, september 2015

“Lioba, bouwer van de Kerk”, Vieren, 2016-1

“Een vrouw aan het kruis”, Vieren, 2015

Zalig gebakken. Verhalen, recepten en tradities wereldwijd van Driekoningen tot Sinterklaas. Marian Geurtsen en Bep Willers-van Oostwaard, Heeswijk: Uitgeverij Abdij van Berne | Berne Media, 2015.